Jdi na obsah Jdi na menu
 


VANILKOVÉ ROHLÍČKY

4. 9. 2010

300g hladké mouky, 100g vlašských ořechů, 60g moučkového cukru, 200g másla, 2 žloutky – 2 plechy

Recept z Drválovic-rohlíčky se míň rozpadají                                                440g hladké mouky, 140g vlašských ořechů,140g moučkového cukru, 240g másla, 1 celé vejce – 2,5 plechu

Obalení: moučkový a vanilkový cukr

Smícháme změklé máslo, pomleté ořechy, mouku, cukr a žloutky a vypracujeme v hladké těsto. Těsto si vyválíme rukou na váleček o průměru asi 4 cm a ukrajujeme z něj nožem asi centimetrová kolečka. Ty pak rozválíme do válečku a tvarujeme do tvaru rohlíčku. Dáváme na pečící papír a pečeme ve vyhřáté troubě na 160°C asi 13-15 minut. Díváme se na spodek rohlíčků – když trochu zhnědne tak jsou rohlíčky hotové. Obalujeme ve směsi moučkového cukru a vanilkového cukru (3 lžíce moučkového a 1 sáček vanilkového cukru).