Jdi na obsah Jdi na menu
 


MEDOVÁ ROLÁDA ZE 2 TĚST

4. 9. 2010

130g moučkového cukru, 200g máslových sušenek, 80g medu, 3 polévkové lžíce vychladlé silné kávy, 3 polévkové lžíce práškového kakaa

Náplň: 120g másla, 100g moučkového cukru, ½ sáčku vanilkového cukru, 100 g kokosu

Máslové sušenky rozdrobíme např. válečkem nebo paličkou a smícháme s ostatními surovinami a postupně přidáváme kávu. Vše vypracujeme v tužší těsto. Na vál rozprostřeme alobal, na něho dáme těsto a na něho dáme další alobal a přes tento alobal těsto vyválíme na 1 cm silný plát (i míň).

V misce smícháme změklé máslo, cukr a vanilkový cukr, směs šleháme ručním šlehačem do pěny a nakonec vmícháme lžičkou strouhaný kokos. Z rozváleného těsta sundáme vrchní alobal a potřeme náplní a roládu srolujeme pomocí spodního alobalu. Roládu pak necháme zabalenou v alobalu a necháme v chladnu ztuhnout.