Jdi na obsah Jdi na menu
 


HNED MĚKKÉ PERNÍKY

4. 9. 2010

400g hladké mouky, 140g cukru, 60g tuku (lukana), 2 vejce, 100g medu, 1 lžička sody, 1,5-2 lžičky perníkového koření (dá se koupit směs v koření nebo rozdrtím skořici, hřebíček a nové koření)

Ozdoba: 2 bílky, 140g cukru, citrónová šťáva

Vše smíchám rukou a nechám odležet v chladu asi 2 hodiny. Rozválím na tloušťku asi 0,5cm a vykrajuju tvary. Dám na plech a zeshora potřu rozšlehaným vajíčkem.Peču ve vyhřáté troubě na 150-180°C asi 10 minut. Vychladlé zdobím směsí bílku a cukru (poměr: cca 1 bílek, 70g moučkového cukru, trošku citronové šťávy)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář