Jdi na obsah Jdi na menu
 


DVOUBAREVNÁ ROLÁDA

4. 9. 2010

1.těsto: 130g moučkového cukru, 200g máslových sušenek, 7 lžic silné černé kávy, 1 lžíce rumu, 2 lžíce kakaa

2.těsto: 150g másla, 140g moučkového cukru, ½ sáčku vanilkového cukru, 150g kokosu

Máslové sušenky rozdrobíme např. válečkem nebo paličkou a smícháme s ostatními surovinami a postupně přidáváme kávu. Vše vypracujeme v tužší těstoa necháme chvíli odpočinout v chladu. Na vál rozprostřeme alobal, na něho dáme těsto a na něho dáme další alobal a přes tento alobal těsto vyválíme na 0,5 cm silný plát.

V misce smícháme změklé máslo, cukr a vanilkový cukr, směs šleháme ručním šlehačem do pěny a nakonec vmícháme lžičkou strouhaný kokos. Necháme ½ hodiny odpočinout v chladu. Z rozváleného těsta sundáme vrchní alobal a potřeme náplní a roládu srolujeme pomocí spodního alobalu. Roládu pak necháme zabalenou v alobalu a necháme v chladnu ztuhnout.

 

Další možnost: 2 balíky máslových sušenek, 100g cukru, 2 lžíce mléka, 2 lžíce kávy, 1 lžíce kakaa, 2 lžíce rumu, 2 žloutky, 50g másla