Jdi na obsah Jdi na menu
 


BÍLÉ MYŠKY (stačí ½ množstvíÍ)

4. 9. 2010

Kokos,moučkový cukr,bílek,rum,mandle,čokoláda na vaření,párátka

Uvaříme mandle,oloupeme a rozpůlíme (vzniknou nám tak ouška).

Těsto:2 hrnky kokosu,2 hrnky cukru,promícháme a přidáme bílek,dále rum podle potřeby.Vznikne těsto ze kterého uválíme v dlaních kuličku o velikosti rumové koule.Následně položíme na talíř a modelujeme do tvaru myšky.Doporučuji začít od čumáčku.Po vytvarování jemně zapíchneme mandle(ouška)a do zadečku zapíchneme párátko.Přendáme opatrně na hladký povrch(umělohmotné prkýnko nebo tác)a necháme jeden den volně ztuhnout.Poté jemně podebereme nožíkem a přendáme na talíř.Nakonec rozehřejeme čokoládu a špejlí zdobíme očka a čumáček.