Jdi na obsah Jdi na menu
 


Šlehačkové koláče

3. 2. 2020

Těsto: 500g hladké mouky, 200ml smetany ke šlehání, 3 lžíce majonézy, 100ml mléka, 2 žloutky, kostka droždí, 80g cukru, vanilkový cukr, lžíce rumu, sůl

Náplň: 500g tvarohu, 100g cukru krystal, 1 žloutek, hrozinky, citronová kůra

Drobenka: 150 g hladké mouky, 120g másla, 120g cukru moučka

Dohotoveníí: 1 vejce na potření koláčků

Po pečení: rozpuštěné máslo, rum, cukr moučka+vanilkový cukr na obalení

Z droždí, lžičky cukru a teplejšího mléka uděláme kvásek. Ostatní ingredince smícháme (zbytek 75 g cukru), přilijeme kvásek a vypracujeme vláčné těsto. Necháme hodinu v teple kynout.

Vezmeme kousek těsta, uděláme placku, dáme na to tvarohovou náplň a uzavřeme. Vložíme na plech, uděláme na každém koláčku z vrchu důlek, potřeme rozšlehaným vejcem, můžeme potřít marmeládou nebo povidlím a posypeme drobenkou. Pečeme na 190°C do růžova.

Po upečení potíráme rozpuštěným máslem s rumem a můžeme ještě namočit do cukru.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář