Jdi na obsah Jdi na menu
 


JAHODOVÝ DORT

5. 6. 2022

Korpus: 2 vejce, 100g cukru moučka, 100g hrubé mouky (klidně vše 2x)

Puding: 1 vanilkový puding, 250ml mléka, 100g cukru, 50g másla

Želatina: 1 sáček želatiny, 1/2 l vody (ovocné šťávy), 80g cukru

Smíchám věci na korpus, dám do vymazané a vysypané formy na dort a peču do zlatova asi na 170-170°C. 

Uvařím si puding s polovičním množství mléka než je v návodu, nechám vychladnout - promíchávám. Šlehačem vmíchám rozměklé máslo a cukr. Puding naliju na vychladlý dortový korpus a pokládám na to jahody (rozpůlené).

Nakonec udělám želatinu podle návodu a zaliju tím jahody. 

Necháme v lednici ztuhnout.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář