Jdi na obsah Jdi na menu
 


Krémová polévka z červené čočky

25. 4. 2020

Plný hrnek ráno namočené čočky (červená loupaná!)
2 menší masitá rajčata pro barvu a chuť (pokud nemáme rajčata, přidáme 4 lžíce protlaku)
¾ litru vody
velká cibule
zeleninový bujón (cca 1 a půl kostky) – vybírejte bez přidaných konzervantů a dochucovadel
kousek másla
petrželka

Postup: Cibuli nasekáme nahrubo a zpěníme na kousku másla, mezitím dáme vařit propláchnutou čočku v 1/2 l vody, přidáme bujón, cibulku, nakrájená rajčata a vaříme do měkka. Stačí 5–7 minut. Hustou kaši rozmixujeme do hladka, dolijeme zbytek vody (dle potřeby lze přidat). Dle potřeby ještě přihřejeme a servírujeme s nasekanou petrželkou, kdo upřednostňuje mírně nakyslou chuť, lze přidat pár kapek octa či citronové šťávy. A pozor, polévka z loupané červené čočky nenadýmá! Více na: https://www.dama.cz/clanek/4-ultrarychle-kremove-polevky

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář