Jdi na obsah Jdi na menu
 


HRNKOVÉ KNEDLÍKY

4. 9. 2010

1 hrnek hrubé mouky, 1 hrnek mléka, 1 vajíčko, 1 lžička soli, 2ks na kostky nakrájeného rohlíku, máslona vymazání hrnků

Rozklepneme vajíčko a oddělíme žloutek od bílku. V mléce rozmícháme žloutek. Do misky vsypeme mouku, sůl a nakrájenou housku. Přidáme mléko se žloutkem a vše promícháme. Ušleháme sníh z bílku a opatrně ho vmícháme do směsi.  Máslem vymažeme asi čtyři hrnky a plníme směsí cca do poloviny max do ¾ výšky hrnku. Hrnky pak vkládáme do hrnce s vroucí vodou (voda nesmí sahat výše než do ¾ hrnku). Pod pokličkou vaříme  mírným varem cca 20-30 min. Po uvaření knedlíky z hrnku „vyklepáváme“ za tepla.