Jdi na obsah Jdi na menu
 


ŠPANĚLSKÝ PTÁČEK

4. 9. 2010

1 kg hovězího zadního, 3-4 vejce, 4 okurky, anglická slanina, párek, hořčice, cibule, 10 lžic hladké mouky

Maso nakrájíme na tenké plátky 3-4 mm, naklepeme, osolíme jak vepřový, potřeme z jedné strany hořčicí. Uvaříme vejce natvrdo a rozkrojíme na 4 díly. Do jednoho ptáčka dáme ¼ vejce, 3 proužky okurků, 2 proužky anglické slaniny a 2 proužky párku. Vše smotáme a ovážeme nití.

Nakrájíme najemno cibulu, chvilku osmahnem na oleji nebo sádle, přidáme ptáčky a smažíme na úplně neprudko ze všech stran tak aby maso pustilo šťávu. Podlijeme hodně vodou, aby ptáčci byli úplně potopený + něco navíc. Takto vaříme asi 2 hodiny. V ½ litrovém hrnku zalechtáme 10 lžic hladké mouky s ½ litrem vody.