Jdi na obsah Jdi na menu
 


Slepice na paprice

22. 3. 2010

SLEPICE NA PAPRICE

1,5 lžíce lžíce sádla, ½ velké cibule najemno nakrájet, 4 vrchovaté lžičky sladké papriky, ½ lžičky pálivé papriky, 6 vrchovatých lžiček hladké mouky, ½ hrnku mléka(i míň), šlehačka, slepice

Ve velkém hrnci rozpustíme sádlo, přidáme cibuli a až zesklovatí přidáme papriku a chvíli mícháme(nesmí to smrdět), pak to zalijeme 2-3 cm vody, přidáme maso a trochu soli. Přikryjeme pokličkou, ztlumíme a vaříme asi ½ hodiny. Maso vyděláme(měl by tam zůstat asi 1 cm vody, když ne, přidáme plyn a zbylou vodu vypaříme).

Do hrnku dáme mléko s moukou a pořádně vařečkou rozkvedláme, aby z toho byla kaše. Kaši dáme do 1 cm vody a 5 min mícháme na ztlumeném ohni. Nalijeme šlehačku a necháme 2-3 min povařit. Celý odvar přecedíme, dáme zpátky do hrnce(když to bude hustý, přilijeme mléko), vložíme i maso a vaříme na ztlumeném ohni dokud nevznikne máčka.