Jdi na obsah Jdi na menu
 


SEGEDINSKÝ GULÁŠ

4. 9. 2010

Sádlo (olej), 1 větší cibule, 7 lžiček sladké papriky, ½ lžičky pálivé papriky, bůček, voda, 1 lžička soli, kmín, kysané zelí, 3 lžičky hladké mouky, ½ hrmku mléka, zakysaná smetana

Na pánev dáme sádlo a nakrájenou cibuli, kterou necháme zpěnit, přidáme papriku – zamícháme a vložíme maso a necháme je chvilku osmahnout dokud nezmění barvu. Pak vše podlijeme vodou (aby maso bylo skoro ponořené), přidáme sůl a kmín a vaříme asi hodinu dokud maso není skoro měkký. Pak přidáme zelí a necháme vařit ½ - ¾ hodiny.V hrnku zaklechtáme mouku a mléko a necháme chvilku povařit na pánvi. Nakonec vylepšíme chuť zakysanou smetanou.