Jdi na obsah Jdi na menu
 


PLNĚNÉ PAPRIKY

4. 9. 2010

½ kg plecka, ½ kg bůčku, (stačí ¼ kg plecka a ¼ kg bůčku),4 stroužky česneku, hrstka drceného kmínu, 2 špetky pepře, 3krát nabrat do ruky majoránku, 1 vejce, sůl, olej, cibule, 3 tvrdý strouhankový rohlíky, papriky

Na mlýnku pomeleme maso, česnek a rohlíky, osmažíme na oleji nadrobno nakrájenou cibulku a necháme ji chvilku vychladnout. Smícháme cibulku s masem a s ostatními přísadami. Z paprik vyndáme jadřince a plníme masovou směsí (lžičkou, vařékou,…). Vložíme na plech a podlijeme celé vodou (1cm), vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 1 a čtvrt hodiny na 170 °C.

Půlku masa dáme do mražáku.