Jdi na obsah Jdi na menu
 


Panenka pečená v pepřové omáčce

6. 5. 2021

vepřová panenka 400g, 2 lžíce másla, 3 lžíce hladké mouky, 1 lžíce pepře, 200 ml vývaru, 200ml smetany ke šlehání, 100g anglické slaniny, sůl, olej

Maso nakrájíme na 1,5sm tlustá kolečka, naklepeme pomocí kloubů ruky, osolíme a zprudka osmahneme na pánvi s olejem.​

Maso obalíme plátky slaniny.

Do výpeku pak dáme máslo s moukou, uděláme jíšku, přidáme pepř a sůl (můžeme i muškátový oříšek), necháme zhoustnout a nakonec přilijeme smetanu. 

Vložíme omáčku s masem do zapíkací misky a zapíkáme na 210°C asi 30 min. 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář