Jdi na obsah Jdi na menu
 


MORAVSKÝ VRABEC

11. 7. 2011

 

1 cibule, vepřová plec, česnek (1-2 stroužky), mletý kmín

Maso nakrájíme na větší kostky, dobře osolíme a trochu okmínujeme. V pekáči rozpustíme sádlo a zlehka na něm necháme zesklovatět na kostečky nakrájenou cibuli. Pak přidáme maso a osmahnem asi 3 minuty. Podlijeme vodou a přidáme rozdrcený česnek.  Zakryjeme pokličkou, vložíme do trouby a pečeme na 170°C asi 2 hodiny. Ke konci pečení můžeme oddělat víko a přidat lžíci hladké mouky na zahuštění. Necháme pak ještě chvíli péct v troubě. Můžeme péct i bez toho osmažení cibule a masa na začátku. Podáváme se špenátem a bramborovým knedlíkem nebo s bramborami.