Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kuřecí roláda se špenátem, sušenými rajčaty a sýrem s modrou plísní

17. 7. 2019

kuřecí prsa (400g), slanina, hořčice, pepř, sůl, listový špenát, sušená rajčata, česnek, 150g nivy, tymián

Formu na srnčí hřbet vymažeme olejem nebo máslem, stačí tenká vrstva, jen smočit mašlovačku a rozetřít. Anglickou slaninou nakrájenou na tenké plátky vyložíme formu tak, aby se jednotlivé plátky o 1 - 2 centimetry překrývaly a zhruba polovina plátku visela přes okraj. Kuřecí řízky upravíme na stejně silné plátky. Jemně osolíme. Na slaninu vyrovnáme kuřecí řízky těsně vedle sebe, opět necháme volné konce na zabalení. Opepříme, potřeme dijonskou hořčicí.

V míse smícháme 100 gramů pokrájených sušených rajčat, na větší kusy posekané listy baby špenátu a na kostičky nakrájený sýr. Vmícháme 3 najemno utřené stroužky česneku. Směs přidáme na maso. Roládu zabalíme.

Zapneme troubu, nastavíme na 200 °C. 

Do pekáče nebo hlubokého plechu nasypeme cibuli a 2 stroužky česneku nakrájené na plátky, zbytek slaniny, zbytek sušených rajčat včetně nálevu a na půlky rozkrojená cherry rajčata. Sklenici od sušených rajčat vypláchneme 5 polévkovými lžícemi teplé vody, nalijeme do pekáče. Doprostřed posadíme naplněný srnčí hřbet.
Na závěr posypeme tymiánem.

Dáme nezakryté péct. Po 30 minutách vyndáme, roládu vyklopíme do pekáče.
Promícháme šťávu, maso polijeme. Do pekáče přilijeme 200 - 250 mililitrů horké vody. Ne na maso!

Dáme zpět do trouby, teplotu stáhneme na 150 °C. Pečeme nezakryté dalších 20 minut. Občas polijeme vypečenou šťávou.
 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář