Jdi na obsah Jdi na menu
 


KUŘECÍ PRSÍČKA SE ŠLEHAČKOU A BROSKVÍ

4. 9. 2010

4 ks kuřecích prsíček, sůl, koření (Texas gril, grilovaní, gulášové,do mletých mas…), neochucená šlehačka, hladká mouka, nakládané broskve, nastrouhaný sýr, worcesterová omáčka, 1 lička másla, olej

Maso naklepeme doširoka, trochu osolíme, hodně okořeníme a obalíme v hladké mouce. Mouku silně přitlačujeme. Olej hodně rozpálíme a opatrně vložíme maso a smažíme po každé straně asi 2,5 minuty. Vyjmeme, dáme do tepla a olej s vysmaženou šťávou zalijeme lžící horké vody, rychle vařečkou krátce mícháme, zastříkneme worcesterem, přidáme máslo a mícháme do jeho rozpuštění. Hned tím přeléváme připravenou přílohu (hranolky, pečené brambory,…), na přílohu položíme maso, jestli chceme tak to zasypeme sýrem, doprostřed položíme půlku broskve a objedeme kolem broskve šlehačkou.