Jdi na obsah Jdi na menu
 


KRŮTÍ PRSA NA VÍNĚ S DIJONSKOU OMÁČKOU

4. 9. 2010

2 řízky z krůtích prsíček, 2 lžíce fijónské hořčice, 4 stroužky česneku, 4 špetky soli, 2 špetky pepře, 2 špetky provensálských bylin, 2 dcl suchého bílého vína, 1 lžíci olivového oleje, 100 ml šlehačky, 5 středních brambor, syrová zelenina dle vlastního výběru (rajče, paprika, pórek,..)

Maso osolíme, opepříme a okořeníme bylinami. Zapékací misku vytřeme olivovým olejem a vložíme do ní ochucené maso. V jiné misce umícháme marinádu: hořčici, nadrobno nasekaný česnek a víno. Pak marinádou přelijeme maso, lehce promícháme a dáme na 20 minut péct do trouby na 200°C. Mezitím uvaříme brambory ve slupce, které potom oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Vyndáme maso a zbytek omáčky v zapékací misce zředíme smetanou a promícháme. Vzniklou omáčkou přelijeme maso i přílohu. Velmi vhodnou přílohou je také rýže. Nakonec ozdobíme zeleninou.