Jdi na obsah Jdi na menu
 


ZAPEČENÉ ŠPAGETY

4. 9. 2010

Marináda: 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce solamylu, sůl, pepř, 1 lžíce oleje, 1 lžíce kečupu, 1 lžíce grilovacího koření na kuře, 3 rozmačkané stroužky česneku, špagety

2 plátky kuřecích prs, oregáno, pikantní kečup, sýr (eidam+niva)

1) Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a naložíme den předem do marinády

2) Maso zprudka osmažíme na oleji, špagety (1/3 balíku) uvaříme v osolené vodě, slijeme a dáme vymazaného pekáče (sádlo). Špagety posypeme oregánem a postříkáme kečupem. Na to dáme osmažené maso a celé zasypeme nastrouhaným sýrem. Úplně navrch ještě můžeme dát kolečka rajčete. Vložíme do trouby a zapíkáme asi ½ hodiny na 180°C. Podáváme s červeným vínem.