PIZZA Z ALBERTA (nekynutá)
Těsto: 300g hladké mouky, 200 ml teplé vody, 1 lžička soli, 1 lžička instančního droždí, 1 lžíce oleje
Omáčka: 100 ml rajčatového pyré, 1 lžička bazalky, 1 stroužek česneku, pepř
Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl a droždí. Do důlku uprostřed nalijeme vodu a olej a mícháme vařečkou. Pak hněteme v ruce dokud těsto není hladké a pružné. Těsto dám na pomoučený vál a ještě hněteme 5 minut. Ne chvíli necháme těsto vykynout (5-10 min) přikryté utěrkou v teple (ale není třeba).
Na omáčku smícháme rajčatové pyré s bazalkou a česnekem a můžeme trochu osolit a opepřit.
Pokud těsto trochu vykynulo, znovu ho prohnětem a uděláme z něho 2 bochánky. Na pomoučeném válu ho rozválíme na 2 placky o průměru
Troubu předehřejem na
(pozn.-nezdobíme velkou vrstvou)