Jdi na obsah Jdi na menu
 


PIZZA Z ALBERTA (nekynutá)

4. 9. 2010

Těsto: 300g hladké mouky, 200 ml teplé vody, 1 lžička soli, 1 lžička instančního droždí, 1 lžíce oleje

Omáčka: 100 ml rajčatového pyré, 1 lžička bazalky, 1 stroužek česneku, pepř

Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl a droždí. Do důlku uprostřed nalijeme vodu a olej a mícháme vařečkou. Pak hněteme v ruce dokud těsto není hladké a pružné. Těsto dám na pomoučený vál a ještě hněteme 5 minut. Ne chvíli necháme těsto vykynout (5-10 min) přikryté utěrkou v teple (ale není třeba).

Na omáčku smícháme rajčatové pyré s bazalkou a česnekem a můžeme trochu osolit a opepřit.

Pokud těsto trochu vykynulo, znovu ho prohnětem a uděláme z něho 2 bochánky. Na pomoučeném válu ho rozválíme na 2 placky o průměru 25 cm a dáme na plech vyložený pečícím papírem.

Troubu předehřejem na 240°C a do nejvyššího patra dáme na rošt prázdný plech otočený vzhůru nohama. Plech s pizzou pak položíme na rozpálený plech v troubě a pečeme 8-10 minut.

(pozn.-nezdobíme velkou vrstvou)