Jdi na obsah Jdi na menu
 


PIZZA DLE PIZZAŘE

4. 9. 2010

0,3 L vlažné vody, 1/8 kostky kvasnic, 1 lžička soli, 0,5 kg mouky Farina 00 (nebo hladká), 3 lžíce olivového oleje

Dáme vodu do mixéru, rozpustíme v ní kvasnice, přidáme sůl a 2/3 mouky. Mícháme a pomalu přisypáváme mouku dokud se už nelepí na stěny, těsto je měkké na dotyk, trošku se lepí na prsty, ale nezanechává na nich zbytky. Těsto rozdělíme na kousky, které se nám vejdou do dlaně a koulíme do hladka. Vložíme do nádoby a přikryjeme. Necháme odpočívat v teple 2 hodiny.

Vytlačujem vzduch, zploštělé těsto pak vytahujem palcema směrem ven. Položíme na pomoučený podklad a krouživými pohyby dlaní ho otevřete.

Pečeme na 250°C 10 – 15 min při tenkém těstě, 170°C 25-30 min u tlustšího těsta.